Behandelingen

Wat kun je verwachten?

INTAKE: Voor een eerste behandeling zal er altijd een intake plaatsvinden. Dit zal uiteraard gaan over je klachten, maar ook over omstandigheden, achtergrond, leefstijl, etc. Zonodig vindt er ook een (beperkt) lichamelijk onderzoek plaats.

KLEDING: Sommige behandelingen gebeuren op de blote huid (waarbij ondergoed/bh altijd aan blijven, en je met handdoeken wordt afgedekt), sommige kunnen door (dunne) kleding heen, en voor sommige is zelfs geen lichamelijke aanraking nodig. Ik doe mijn best om ook hierin zorgvuldig en respectvol met je om te gaan!

VEILIGHEID: Ik vind een sfeer van veiligheid erg belangrijk; zowel voor je comfort, als voor het behandeleffect. Geef het dus altijd aan als je pijn hebt, het koud hebt, of je ongemakkelijk voelt. Dit is geen klagen, maar noodzakelijke feedback geven!

SFEER: Ik werk graag in een informele, ontspannen sfeer, waar het persoonlijk contact centraal staat. “Professionele distantie” is aan mij niet besteed. Respectvolle omgang en integriteit wèl! Maar ik vind niet dat ik als therapeut veilig buiten schot kan blijven, waar ik wellicht van jou vraag je ziel bloot te leggen…

VERANTWOORDELIJKHEID: Ik ben verantwoordelijk voor wat ik doe en voor hoe ik met jou omga. Je mag van mij verwachten dat ik mij volledig inzet om onze behandeldoelen te bereiken! Tegelijk ben ik niet verantwoordelijk voor jouw proces, en ben ik er niet om jouw problemen te “fixen”. We gaan een samenwerking aan, waarbij ik jou zo goed mogelijk help en ondersteun, maar jij de eindregie houdt!